De Kattenwebsite

De website met heel veel katten


De Basis van Katten

Katten zijn een van de oudste huisdieren van de mens. Ze behoren tot de familie van de katachtigen. Hieronder vallen ook tijgers, leeuwen en luipaarden. De wetenschappelijke naam van een kat is Felis Catus.
De kat heeft een levensduur van gemiddeld 14 tot 16 jaar en na tien jaar is een kat bejaard beschouwt. De oudste kat werd 38 jaar en 1 dag. Het skelet van een kat bestaat uit 250 botten. Net als andere carnivoren, zijn katten toegerust om prooien te jagen en ze te verslinden. Katten hebben hiervoor 30 tanden:

Er zijn verschillende kattenrassen, zoals de Schotse vouwoorkat. Dit is een kat die grijs-wit is gestreept en gevouwen oren heeft.

Schotse vouwoorkat

Ook bestaat de Maine Coon. Dit is een kat met een dikke vacht en volle staart. Hij kreeg deze naam omdat mensen dachten dat hij half-wasbeer was, want Coon is namelijk het engelse woord voor wasbeer.

Maine Coon

Een echte huiskat is de Ragdoll. Deze katten zijn groot, zo groot dat mannetjes zelfs 15 kilogram kunnen worden. Deze katten zijn erg afhankelijk van mensen.

Ragdoll

Natuurlijk zijn er nog vele rassen. Degene opgenoemd zijn een paar van de populairste kattenrassen.