De Kattenwebsite

De website met heel veel katten

Het adopteren van een kat

Als je een kat wil adopteren, dan is het handig om een paar dingen eerst te plannen. Eerst onderzoek je wat goed is voor katten. Je moet ook kijken ofdat jouw omgeving een prettige plek is voor een kat om te wonen. Zo ja, dan kun je bekijken wat voor kat je wil:

Als je deze beslissingen hebt gemaakt, dan kun je gaan kijken bij een opvang in de buurt of kun je contact opzoeken met een fokker. Wanneer je een raskat wil, dan moet je meest waarschijnlijk contact opzoeken met een fokker. Je kunt natuurlijk ook online kijken voor katten om te adopteren, maar dan is er kans op een slechte oorsprong.

Als je een kat ziet, die je zou willen adopteren, dan kijk je naar tekenen van een gezonde kat. Check of de ogen helder zijn, er is dan geen viezigheid of traanvocht. De neus moet ook vrij van afscheiding of slijm zijn en de kat moet niet niezen of hoesten. De vacht moet schoon zijn. Strijk met je hand tegen de haren in om te controleren op vlooien.
Bekijk ook meerdere katten, zodat je zeker kan zijn van je keuze. Katten kunnen namelijk verschillende persoonlijkheden hebben.

Als je het zeker weet, dan kan het adoptieproces beginnen. Dit kan verschillend zijn afhankelijk van of je een kat uit een asiel haalt, van een fokker of een andere bron. Je moet waarschijnlijk papierwerk invullen. Er zullen bij sommige bronnen vragen wordern gesteld over je thuisomgeving en sommige kunnen een huisbezoek plannen. Als je een huis huurt, dan heb je misschien schriftelijke toestemming nodig voor het houden van een huisdier van je huisbaas. Er moet bij een asiel en fokker ook een bedrag worden betaald. Bij een fokker zal dit bedrag hoger zijn.


Klik hier voor Dierenasielen in jouw buurt!