Mace Windu
"In de naam van de senaat, u sta onder arrest mijn heer." -Mace Windu

Beschrijving
Mace Windu, is een mythe in de Memelands, het is niet zeker of Mace wel echt bestaat of niet.
Mace was een Jedi Meester van de Order. Hij stond ena hoogste in de rangorde.
De Meester van de Orde was hoofd van de Jedi Raad. Verder was Mace erg gesteld op de regels van de Orde en gaf zware straffen op als die waren gebroken.
Mace was een van de weinige van zijn Orde die een lightsaber had die een paarse kleur afgaf. Dit komt omdat hij beide de Licht en het Duister beheerst.
Zijn lightsaber vorm was vorm 7 ook wel Vaapad genoemd. Deze had hij zelf ontwikkeld om zo zijn Duistere kant beter te laten vloeien in zijn gevechten.
Mace is gezien als iemand die alleen te help komt op de tijden wanneer er het meeste wanhoop is.
Dit is bijvoorbeeld door als je bijna wordt verslagen door de vijand. Mace duikt dan snel op om je te redden en verdwijnt dan uit het niets..

`
Affiliaties: Mythe,
Jedi,
Lichte kant
Krachten: De kracht,
lightsaber
Geboren: 1980 - 2020

Geschiedenis
Mace was als kinds af aan gevonden als iemand die een bijzondere kracht had. Hij werd ingenomen binnen de Orde van de Jedi. Al snel werd hij steeds krachtiger om zo omhoog te gaan in de rangorde. Mace Windu had op een bepaald moment in zijn leven een gevecht met Keizer Palpatine, dit kwam doordat de Keizer een heer van de Duistere kant was. Mace won het duel maar.. uit het niets werd hij veraadden door een mede-jedi. Mace verloor een hand en zijn lightsaber die hij later terug vond. Alhoewel Mace nu niet meer zo sterk is zoals vroeger is hij alsnog gezien als zeer krachtig. Hij stierf een jaar later aan zijn verwondingen.Gebaseerd op:
Mace Windu en de Jedi is beide gebaseerd op de filmreeks Star Wars van George Lucas. Hij is gezien in Episode I tot III. In Episode III gaat hij dood.. maar dit zou hij kunnen hebben overleefd en dan in Episode VIII en IX zitten als een van de Laatste Jedi of de vijand; Snoke.
Veel van het verhaal lijkt op het van de film met wat veranderingen.
Verder is de foto van Mace van
  • Deathbattlefanon.