Geschiedenis over Bruce Mclaren

-Bruce McLaren (Auckland, 30 augustus 1937 - Goodwood Circuit, 2 juni 1970) was een autocoureur uit Nieuw-Zeeland en tevens designer en uitvinder. Daarnaast was hij oprichter van het Formule 1 team McLaren. Het team bestaat heden ten dage nog steeds, en is met 12 wereldtitels bij de coureurs en 8 bij de constructeurs, één van de meest succesvolle autosportteams ooit.

-Bruce McLaren was al op jonge leeftijd zeer geïnteresseerd in auto's, vooral die van de snelle soort. Vanaf het moment dat hij samen met zijn vader een Austin 7 Ulster had gerestaureerd, zou dit de start zijn van een carrière in de autosport.

-Voor het eerst uitkomend in de New Zealand International Grand Prix, kwam McLaren in aanraking met Jack Brabham; een coureur uitkomend in het team van Cooper. Brabham zorgde ervoor dat McLaren een plek in het Cooper Formule 2 team kreeg.

-Eenmaal bij het team Cooper bewees McLaren een uitstekend coureur te zijn. Na een eerste plaats in de in 1958 gehouden Duitse Grand Prix - een mix van Formule 1 en Formule 2 auto's - werd McLaren gepromoveerd naar de Formule 1 koningsklasse. McLaren werd hiermee met zijn 22 jaren de jongste Formule 1 coureur tot dan toe.

-In zijn hierop volgende jaren binnen het Cooper Team in de Formule 1 zou McLaren immer in de top 10 verblijven. McLaren werd echter steeds minder tevreden en wenste zichzelf een eigen team. In het begin twijfelde hij tussen zijn droom en zijn trouw aan Cooper - die hem zijn kans in de Formule 1 had gegeven. Ten slotte besloot hij in het kielzog van Jack Brabham zijn droom waar te maken.